Γάντι:


Το πλέον απαραίτητο αξεσουάρ ­ άνευ αυτού εκπαίδευση δεν νοείται. Τα νύχια των γερακιών είναι τόσο αιχμηρά και η ταχύτητα με την οποία πετούν τέτοια, που μόνο το γάντι μπορεί να προστατεύσει το χέρι του γερακάρη. Στις κινήσεις του γαντιού βασίζεται και ολόκληρη η επικοινωνία του ανθρώπου με το πουλί ­ κάθε κίνηση αποκωδικοποιείται στο μυαλό του πουλιού, ανάλογα με τις προθέσεις του «δασκάλου» του. Το γεράκι μαθαίνει πότε πρέπει να πετάξει, πότε να επανέλθει, πώς να κινηθεί και όλα αυτά... με το γάντι!

Κουκούλα:


Μυστηριωδώς ­ καθ' ότι αντιτίθεται στον επιθετικό χαρακτήρα τους ­ τα γεράκια πάσχουν από το σύνδρομο της... στρουθοκαμήλου. Μπορεί μεν να μη χώνουν το κεφάλι στην άμμο (κάτι τέτοιο θα παρουσίαζε εξαιρετικά εξευτελιστικό για την ιδιοσυγκρασία τους θέαμα) αλλά, μόλις σταματήσουν να βλέπουν, θεωρούν αυτομάτως ότι όλα βαίνουν καλώς ­ ιδιότητα που οι γερακάρηδες εκμεταλλεύονται για να τα ηρεμούν: επί αρκετές ώρες κάθε ημέρα τους φορούν την κουκούλα και εκείνα στο απόλυτο σκοτάδι ηρεμούν πλήρως και νιώθουν ευτυχή.

Ζυγαριά:


Εκ των ων ουκ άνευ. Γιατί όπως λένε οι γερακάρηδες: «Αμα σου φύγει το πουλί χορτάτο, χαιρέτα το!». Πριν από κάθε πτ�?ση το γεράκι ζυγίζεται, για να είναι ο εκπαιδευτ�?ς του βέβαιος ότι, αν το αφ�?σει να πετάξει, εκείνο θα ξαναγυρίσει για να πάρει από το χέρι του τροφ�?. Στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να το χάσει, καθ' ότι τα γεράκια ­ φανατικά της φυσιολατρίας γαρ ­ προτιμούν όταν είναι χορτάτα να αράζουν σε πλαγιές βουνών και να παρακολουθούν τα πέριξ, παρά να ασχολούνται με το κοπιώδες σπορ της εκπαίδευσης.

Λουράκια:


Προτού δημιουργηθεί δεσμός άρρηκτος μεταξύ γερακάρη και γερακιού, τα λουράκια αναλαμβάνουν να... γεφυρώσουν την όποια ασυμφωνία χαρακτ�?ρων. Δένουν τα πόδια του γερακιού στο γάντι και καταπνίγουν οποιεσδ�?ποτε τάσεις αποσκίρτησης εν τη γενέσει τους!

Βάση:


�?ο σημείο ανάπαυσης του πολεμιστ�?. �?α γεράκια έχουν από τη φύση τους συνηθίσει να στέκονται επάνω σε βράχους κι έτσι εκτιμούν ιδιαίτερα την υπερυψωμένη βάση που οι εκπαιδευτές παραγγέλλουν κατευθείαν από τη Βρετανία για χάρη τους. Σε αυτ�? περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας, δεμένα από το πόδι στο κάτω τμ�?μα της με ένα σχοινί μόλις 50 εκατοστών. Αν �?ταν μακρύτερο, η ορμ�? που θα ανέπτυσσαν για να πηδ�?σουν από τη βάση θα κινδύνευε να τραυματίσει τα πόδια τους.

Ψεύτικο πουλί:


Η χαρά του γερακιού! Επάνω στο ψεύτικο πουλί ο γερακάρης ­ εκτός από... φτερά και πούπουλα για λόγους καμουφλάζ ­ δένει και το φαγητό. Οταν στριφογυρίζει το φαγητό στον αέρα, δεμένο με σχοινί, το γεράκι μαθαίνει να το κυνηγά για να φάει. Εννοείται ότι μόλις το αληθινό πουλί δει το ψεύτικο να ξεπροβάλλει, αισθάνεται απόλυτη ευτυχία.

Πομπός και δέκτης:


Ο πομπός, βάρους εννέα μόλις γραμμαρίων, δένεται επάνω στο γεράκι, ούτως ώστε να μπορεί να εντοπισθεί σε κάθε ενδεχόμενο... ξεπόρτισμα. Γιατί το γεράκι μπορεί να απομακρυνθεί πολλά χιλιόμετρα από τον γερακάρη, οπότε και αδυνατεί να ακούσει το όνομά του �? την ειδικ�? σφυρίχτρα. �?ότε επιστρατεύεται ο πομπός, η θέση του οποίου εντοπίζεται επακριβώς από τον δέκτη που κρατά στα χέρια του ο εκπαιδευτ�?ς και ο... λιποτάκτης επανέρχεται στην τάξη.